Om oss

Här är alla lärare professionella musiker

På Nordenfeltska står musiken i centrum. Det är något som har genomsyrat verksamheten sedan 1940-talet då skolan grundades av Birgitta Nordenfelt. Precis som Birgitta var en stark profil under 1900-talets musikliv är det idag Nordenfeltska skolan som ska förvalta och föra denna starka musikprofil vidare. På Nordenfeltska är alla lärare professionella musiker. Detta är människor som vill inspirera varje elev till ett långsiktigt och kreativt musicerande. Vi hoppas att detta kommer att vara en källa till stor glädje i livet för dina barn, för dig och för din familj.

Nordenfeltska är en ideell förening

Nordenfeltska Musikskolan är en ideel förening som drivs av en styrelse. Som elev, eller målsman till elev, på skolan blir du medlem i föreningen och har möjlighet att vara med och påverka skolan på till exempel årsmöten.

Vi bedriver undervisning i:

Piano och synt, gitarr (akustisk & el), sång (både klassisk och modern), trummor, elbas, blockflöjt, tvärflöjt, fiol, rytmik, musikteori samt förberedande studier inför sökningar till musikklass eller högre musikutbildning.

Våra lärare

Alexander Kronbrink

Skolledare/gitarr

Alexander har spelat gitarr i över 30 år och har jobbat som gitarrlärare på Nordenfeltska musikskolan sedan 2008. Är även frilansande gitarrist, producent och låtskrivare. Har studerat musik både i Norrland och i Skåne och slutligen på jazzmusikerlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Alexander är sedan 2015 också skolledare på Nordenfeltska.

Mobil: 070-775 50 13

Mia Blomgren

SKOLLEDARE/PIANO/SÅNG
Mia undervisar i sång och piano, är utbildad sång- och pianopedagog vid Musikhögskolan i Örebro och vid Operahögskolan i Stockholm. Mia är en flitigt anlitad konsertsångerska. Har sjungit på Dalhalla, Södra Teatern, Södertäljeoperan, Säffleoperan, Vasateatern, Boulevardteatern, Confidencen, Kungliga Operan och Ensemble Theatre in Biel, Schweiz. Även varit anlitad av Nordwestdeutsche Philharmonie.

Mobil: 070-796 48 74

Niklas Almgren

TRUMMOR
Niklas har arbetat professionellt som trumslagare i över 20 år och undervisar nybörjare och avancerade elever i allt från jazz till hårdrock, mjukt till hårt och gammalt till nytt. Studier vid Södra Latins musiklinje och jazzlinjen vid Birkagårdens Folkhögskola (för lärare som de internationellt kända trumslagarna Ronnie Gardiner och Leroy Lowe). Niklas har arbetat och kompat många av Sveriges artister på skiva, i TV och live.

Mobil: 070-4976468

Manfred Hulebo

PIANO
Undervisar i piano främst inom genrerna jazz, pop, soul och klassiskt men anpassar lektionerna efter elevens egna behov, önskemål och intressen. Manfred jobbar som frilansande musiker, både live och i studio, och är aktiv i många konstellationer, allt från Försvarets fältartister till hans egna jazztrio Hulegårds kapell.

Mobil: 070-948 18 01

Christos Gontevas

SÅNG (POP/ROCK M.M.)
Christos är sångare och vocalcoach men jobbar även som låtskrivare och producent. Han är vocalcoach, producent och låtskrivare för många av dagens främsta sångartister som Danny Saucedo, Erik Saade, Darin, September och Veronica Maggio bara för att nämna några. Eftersom Christos jobbar mycket som vokalproducent så har han coachat dom flesta artister under själva inspelningsfasen. Allt från andningsteknik, vibrato och dynamik till mickteknik och improvisation. Som låtskrivare har Christos till exempel varit med och skrivit Danny Saucedos stora hit ”Brinner i bröstet”

mail: Christos@nordenfeltska.se

Paula Ekström

MUSIK OCH LEK/TVÄRFLÖJT/ENSEMBLE
Paula är en kreativ och kompetent pedagog med mångårig erfarenhet av undervisning, skapande verksamhet och föreställningar för förskolan. På Nordenfeltska undervisar hon i tvärflöjt, fife, flöjtensemble och kursen Musik och Lek. Hon har sin utbildning från SMI, Stockholms musikpedagogiska institut, KMH, Kungliga musikhögskolan och Stockholms universitet. Professionellt spelar Paula i duon 2Friends, med pianisten Ulla Schuback. Med eleven/barnet i fokus och med både glädje och engagemang ser Paula alltid möjligheter till lärande och utveckling.

Mobil: 070-496 35 15

Agneta Hellström

Blockflöjt
Agneta är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Förutom engagemang som kammarmusiker har hon ofta arbetat som agerande musiker i ett flertal uppmärksammade teaterproduktioner: bl.a. vid Uppsala Stadsteater och Riksteatern, med vilka hon turnerat världen runt. Agneta är även medlem i musikgrupperna Svenska Blockflöjtskvartetten, Pastime, Frispel, Kung Lir och Lir & Lur

Mobil: 070-644 36 25

Eva Brink

PIANO OCH SÅNG
Eva undervisar i sång och piano. Eva är klassiskt skolad pianist vid Nordiskt Musikkonservatorium. Förutom att ha jobbat som lärare på Nordenfeltska i många år har hon också arbetat som ackompanjatör, repetitör och kyrkomusiker. Eva har arbetat med många olika genrer såsom gospel, jazz, musikal och teatermusik.

Mobil: 073-378 77 26

Jacob Alm

SÅNG, PIANO och gitarr
Jacob undervisar i piano och sång med inriktning pop, rock och soul. Utbildad i jazzsång och pedagogik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jacob arbetar vid sidan av undervisningen som frilansande musiker med bland annat uppdrag som körsångare till artister med spelningar både i Sverige och övriga Europa. I sin undervisning fokuserar han på glädjen i musiken och använder i stor utsträckning ett personligt och skräddarsytt undervisningsmaterial efter elevens preferenser och behov.

Mobil: 070-3597778

Carl Mörner Ringström

Gitarr

Började sin musikaliska bana inom hårdrocken men utbildade sig senare vid jazzmusikerlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn, där han bodde och verkade i 10 år. Har undervisat på alla nivåer, från nybörjare till musikhögskola och frilansar även som musiker i många olika genrer, både vid inspelning och i livesituationer.

Mobil: 070-376 47 41

Emma Strömberg

Fiol
Emma undervisar i fiol. Född och uppvuxen i Borlänge. Utbildad vid Falun Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole (musiker) samt Kungliga Musikhögskolan (instrumentalpedagogik, rytmik och instrument samt gehörsbaserad stråkmetodik). Jobbade som fiollärare och frilansmusiker i Norge i mer än 10 år innan hon packade väskan och flyttade tillbaka till Sverige 2013.

Mobil: 0700-500 528

Anna Strååt

Piano
Anna undervisar sedan många år i piano på alla nivåer: från nybörjare till avancerat. Har jobbat bl.a. på Ingesunds Musikhögskola och Södra Latins musiklinje. Anna frilansar som konsertpianist i Sverige och utomlands. Utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm som solist och pianopedagog. Musikaliska Akademiens utlandsstipendium ledde till ytterligare 3 års konsertutbildning i Winterthur, Schweiz, Masterclasses i Salzburg, Prag, Siena, Tromsö och Stockholm.

Mobil: 070-755 16 14

Manfred Hulebo

PIANO
Undervisar i piano främst inom genrerna jazz, pop, soul och klassiskt men anpassar lektionerna efter elevens egna behov, önskemål och intressen. Manfred jobbar som frilansande musiker, både live och i studio, och är aktiv i många konstellationer, allt från Försvarets fältartister till hans egna jazztrio Hulegårds kapell.

Mobil: 073-504 00 61

Jonatan Bengtsson (tjänsteledig)

PIANO/KEYBOARD
Jonatan är pianolärare med inriktning på pop, rock, house, soul och jazz men anpassar undervisningen i stor omfattning efter elevens önskemål och intresse. Är huvudsakligen yrkesverksam musiker och kapellmästare inom musikal, musikteater & konsert och har turnerat med olika artister och musikprojekt både i Sverige och utomlands.

Mobil: 070-3322653

Kalle Annmo

Gitarr och bas
Kalle undervisar i gitarr, elbas, teori och singer-songwriter. Utbildad vid Sjöviks- och Fridhems folkhögskolor. Spelar alla möjliga stilar: pop, rock, jazz, soul, house, hiphop och mer därtill. Jobbar även som frilansmusiker och spelar med många olika band och artister. Kalle är från Göteborg, men är stockholmare sedan 2006.

Mobil: 073 208 23 87

Maria Gontevas

Sång/Piano
Maria Gontevas är sångerska och utbildad sång- och pianolärare vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Maria har körat bakom flertalet artister både på scen och på album och har även sjungit i gospelkör och i vokalgrupp. I sin egen sång har Maria främst ägnat sig åt soul och pop, men har erfarenhet av undervisning även i jazz, musikal och rock. I undervisningen vill Maria tillsammans med eleverna hitta låtar och utifrån dessa gå in på olika utvecklingsområden i sången såsom sångteknik, variation av vibrato, dynamik och också sceniskt uttryck.

mail: lizamariagontevas@gmail.com