Om oss

Historia

Nordenfeltska Musikskolan är den största och äldsta privata musikskolan i Danderyds kommun. Vi drivs som ideell förening och har funnits sedan 1940-talet då den grundades av Birgitta Nordenfelt – en av 1900-talets starka profiler inom svenskt musikliv. Skolan ligger centralt belägen vid Stocksunds centrum, med goda bussförbindelser och bra parkeringsmöjligheter.

Individuell undervisning

Individuell undervisning
Våra lärare är professionella musiker med god pedagogisk kunskap och stor erfarenhet av hur man utvecklas på sitt instrument. 

Undervisningen är individuell och varje elev har 30 minuter ensam med sin lärare. Eleven får utvecklas i sin egen takt och väljer tillsammans med läraren inriktning på undervisningen. Vi undervisar i allt från klassiskt till rock.

Vi undervisar på svenska, engelska, spanska och ryska

Vi bedriver undervisning på instrumenten:

Piano och synt, gitarr (akustisk & el), sång (både klassisk och modern), trummor, elbas, blockflöjt, tvärflöjt, fiol, trumpet, saxofon, rytmik, musikteori samt förberedande studier inför sökningar till musikklass eller högre musikutbildning.

Hyra lokal?

Är du musiklärare eller konsult i behov av lokal eller kontorsplats några timmar i veckan? Kontakta oss.

Artikel

Musicera för att stärka din hjärna och psykiska hälsa – Vetenskapliga bevis på positiva effekter och en väg till en bättre livskvalitet

En artikel av Viktorija Milosevska
Överläkare i Psykiatri, Styrelsemedlem på Nordenfeltska musikskola och elev på Nordenfeltska Musikskolan.
Musik är en kraftfull konstform som har förmågan att påverka oss på djupet, både känslomässigt och fysiskt. Men visste du att musicerande kan ha positiva effekter på din psykiska hälsa och förstärka din hjärna genom att förbättra din kognitiva och emotionella förmåga samt stärka din kreativitet?

Våra lärare

Alexander Kronbrink

Skolledare

Alexander har spelat gitarr i över 30 år och har jobbat som gitarrlärare på Nordenfeltska musikskolan sedan 2008 och skolledare sedan 2015. Är även frilansande gitarrist, producent och låtskrivare. Utbildad musiker och pedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Mobil: 0709 – 718 260 

Mail: musikskolan@nordenfeltska.se

Anna Siwerz

PIANO

Anna har spelat piano sedan 8 års ålder och är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon har arbetat som pianolärare i över 15 år och undervisat elever i alla åldrar. Anna har arbetat på många olika musikskolor i både Göteborg och Stockholm, bland annat på Donnergymnasiet och Rytmus Musikgymnasium. Genom åren har hon även arbetat som körpianist för diverse gospelkörer och frilansat som pianist i olika sammanhang. Anna undervisar främst i pop, soul, jazz, gospel och klassiskt.  

Mail: anna.siwerz@gmail.com

Vinson McMurtery

TRUMMOR

Vinson är ursprungligen från USA. Utbildad musiklärare, med spetskompetens slagverk, på University of Southern Mississippi i Hattiesburg, Mississippi. Har jobbat som musiklärare i Sverige i 6 år på Internationella Engelska Skolan. Är även frilansmusiker med erfarenhet i många olika genrer, både vid inspelning och livesituationer.

Elisabet Sköld

PIANO

Pianist/pianopedagog, kyrkomusiker och kompositör. Har studerat på Musikhögskolan i Örebro, Stora Sköndals kyrkomusikerutbildning och gått kompositionskurser för Arne Mellnäs och Sven-David Sandström. Elisabet har arbetat som pianist, organist, ackompanjatör och kompositör på teatrar, opera, balett. Senast ”Barn i en stad” för Stockholms gosskör och ”Häxkantat” för kören Ad Astra och solister.

Mail: elisabet@frumusika.se

Christos Gontevas

SÅNG (POP/ROCK M.M.)
Christos är sångare och vocalcoach men jobbar även som låtskrivare och producent. Han är vocalcoach, producent och låtskrivare för många av dagens främsta sångartister som Danny Saucedo, Erik Saade, Darin, September och Veronica Maggio bara för att nämna några. Eftersom Christos jobbar mycket som vokalproducent så har han coachat dom flesta artister under själva inspelningsfasen. Allt från andningsteknik, vibrato och dynamik till mickteknik och improvisation. Som låtskrivare har Christos till exempel varit med och skrivit Danny Saucedos stora hit ”Brinner i bröstet”

Mail: Christos@nordenfeltska.mysites.io

Paula Ekström

MUSIK OCH LEK/TVÄRFLÖJT/ENSEMBLE
Paula är en kreativ och kompetent pedagog med mångårig erfarenhet av undervisning, skapande verksamhet och föreställningar för förskolan. På Nordenfeltska undervisar hon i tvärflöjt, fife, flöjtensemble och kursen Musik och Lek. Hon har sin utbildning från SMI, Stockholms musikpedagogiska institut, KMH, Kungliga musikhögskolan och Stockholms universitet. Professionellt spelar Paula i duon 2Friends, med pianisten Ulla Schuback. Med eleven/barnet i fokus och med både glädje och engagemang ser Paula alltid möjligheter till lärande och utveckling.

Mobil: 070-496 35 15

Suzanna Kroon Hahr

Piano

Suzanna är pianist, pianopedagog och kyrkomusiker. Utbildad vid Malmö Musikhögskola och Ersta & Sköndal högskola. Privata pianostudier i bl.a.

London och Paris. Studier i dirigering för Per Lyng och Kurt Rapf.

Hon har varit repetitör på Operahögskolan i Stockholm och Operastudio ’67. Suzanna har genom åren verkat som konsertpianist i Sverige och utomlands,som kyrkomusiker, ackompanjatör och kammarmusiker samt medverkat i TV och radio. Hon spelar och undervisar gärna i olika genrer, såsom klassiskt, pop och jazz.

Mobil: 070-9208223
Mail: hahr58@hotmail.com

Eva Brink

PIANO OCH SÅNG
Eva undervisar i sång och piano. Eva är klassiskt skolad pianist vid Nordiskt Musikkonservatorium. Förutom att ha jobbat som lärare på Nordenfeltska i många år har hon också arbetat som ackompanjatör, repetitör och kyrkomusiker. Eva har arbetat med många olika genrer såsom gospel, jazz, musikal och teatermusik.

Mobil: 073-378 77 26

Natalia Markova

PIANO

Natalia har en klassisk utbildning i piano och jobbar som pianopedagog och ackompanjatör. Hon har studerat i Moskva och på Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Hon har undervisat i piano sedan 2006. Flera av hennes elever har fått diplom och priser, i tävlingar och på festivaler, både på nationell och internationell nivå. Natalia undervisar barn och vuxna i allt från klassisk musik till pop och jazz.

Carl Mörner Ringström

Gitarr

Började sin musikaliska bana inom hårdrocken men utbildade sig senare vid jazzmusikerlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn, där han bodde och verkade i 10 år. Har undervisat på alla nivåer, från nybörjare till musikhögskola och frilansar även som musiker i många olika genrer, både vid inspelning och i livesituationer.

Mobil: 070-376 47 41

Caroline Waldermarsson

Fiol

Caroline undervisar i fiol. Född och uppvuxen i Ludvika, Dalarna. Har studerat vid Musikhögskolan i Stockholm, Jacob School of Music – Indiana USA och vid NSKA (Nederländska stråkkvartettakademien) i Amsterdam. Vid Musikhögskolan i Stockholm studerade hon violinmetodik/pedagogik med den legendariska pedagogen Ulla Magnusson.

Caroline har spelat i de flesta av Sveriges stora orkestrar, i stråkkvartetten Treitlerkvartetten samt i mängder av projekt med artister inom popgenren.

Hon brinner för undervisning och har haft privatelever i 15 år samt även i perioder jobbat på Kulturama och Imanuelskyrkans musikskola.

Anna Strååt

Piano
Anna undervisar sedan många år i piano på alla nivåer: från nybörjare till avancerat. Har jobbat bl.a. på Ingesunds Musikhögskola och Södra Latins musiklinje. Anna frilansar som konsertpianist i Sverige och utomlands. Utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm som solist och pianopedagog. Musikaliska Akademiens utlandsstipendium ledde till ytterligare 3 års konsertutbildning i Winterthur, Schweiz, Masterclasses i Salzburg, Prag, Siena, Tromsö och Stockholm.

Mobil: 070-755 16 14

Marcel Guerra

Piano & synt
Marcel undervisar i piano och synt och har stor bredd inom allt från klassiskt till jazz och pop. Han är konsertpianist och har sin examen från Rimsky-Korsakov Conservatory i St. Petersburg, Ryssland. Där erhöll han en “Master of Fine Arts”. Därefter har han framgångsrikt spelat på festivaler och konserter i Ryssland, Tyskland, Uzbekistan, Finland, Sverige, Kanada och USA. Marcel har även jobbat som pianist och orkestermusiker för operor och balettföreställningar. Dessutom har han varit ledare för pop- och salsaband, undervisat piano i olika framstående musikskolor samt komponerat och spelat in musik för teater, film, radio och TV.

Mobil: 073-5116186

Casper Waldna

Blockflöjt
Casper är tidigare utbildad på Lilla Akademien och studerar nu på Kungliga Musikhögskolan för den eminenta Dan Laurin. Han är medlem i Drottningholms Barockensemble och frilansar även som kyrkomusiker runt om i Sverige.

Manfred Hulebo

PIANO
Undervisar i piano främst inom genrerna jazz, pop, soul och klassiskt men anpassar lektionerna efter elevens egna behov, önskemål och intressen. Manfred jobbar som frilansande musiker, både live och i studio, och är aktiv i många konstellationer, allt från Försvarets fältartister till hans egna jazztrio Hulegårds kapell.

Mobil: 073-504 00 61

Jonatan Bengtsson (tjänsteledig)

PIANO/KEYBOARD
Jonatan är pianolärare med inriktning på pop, rock, house, soul och jazz men anpassar undervisningen i stor omfattning efter elevens önskemål och intresse. Är huvudsakligen yrkesverksam musiker och kapellmästare inom musikal, musikteater & konsert och har turnerat med olika artister och musikprojekt både i Sverige och utomlands.

Mobil: 070-3322653

Kalle Annmo

Gitarr och bas
Kalle undervisar i gitarr, elbas, teori och singer-songwriter. Utbildad vid Sjöviks- och Fridhems folkhögskolor. Spelar alla möjliga stilar: pop, rock, jazz, soul, house, hiphop och mer därtill. Jobbar även som frilansmusiker och spelar med många olika band och artister. Kalle är från Göteborg, men är stockholmare sedan 2006.

Mobil: 073 208 23 87

Maria Gontevas

Sång/Piano
Maria Gontevas är sångerska och utbildad sång- och pianolärare vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Maria har körat bakom flertalet artister både på scen och på album och har även sjungit i gospelkör och i vokalgrupp. I sin egen sång har Maria främst ägnat sig åt soul och pop, men har erfarenhet av undervisning även i jazz, musikal och rock. I undervisningen vill Maria tillsammans med eleverna hitta låtar och utifrån dessa gå in på olika utvecklingsområden i sången såsom sångteknik, variation av vibrato, dynamik och också sceniskt uttryck.

mail: lizamariagontevas@gmail.com

Kontakt

Stockholmsvägen 45

182 78 Stocksund

0709 – 718 260

musikskolan@nordenfeltska.se