Instrument

Välj ditt instrument!

Nordenfeltska Musikskolan erbjuder ett stort utbud av instrument så du kan boka in lektioner i just det som intresserar dig eller ditt barn!

Välj ditt instrument

Piano

Nordenfeltska Musikskolan erbjuder pianolektioner för både nybörjare och avancerade elever i alla åldrar. Eleverna får lära sig alla olika stilar: ex. jazz, pop, klassisk, ensemble-spel och improvisation. Vi arrangerar även workshops med gästframträdanden.

SYNT

Vi integrerar keyboardspel i undervisningen, företrädesvis som komp.
Elever får träna stilkänsla och kännedom och att spela till komp.

GITARR

Vi erbjuder gitarrlektioner med både akustisk- och elgitarr där
eleverna får lära sig alla olika stilar, t ex rock, pop, jazz och klassisk.

Nordenfeltska Musikskolan har ingen egen utlåningsverksamhet av instrument.

BLOCKFLÖJT

Våra blockflöjtslektioner sker individuellt eller i mindre grupper.
Från nybörjare till mycket avancerade elever i åldrarna från 6 år till vuxna.

Nordenfeltska Musikskolan har ingen egen utlåningsverksamhet av instrument.

TRUMMOR

Hos oss erbjuds undervisning i trummor för både nybörjare och avancerade i olika åldrar. I våra fullt utrustade replokaler finns både äkta och digitala trumset. Stora möjligheter finns även för dig och ditt band att repa hos oss, själva eller med avancerad handledning av våra rutinerade lärare.

SÅNG

Vi erbjuder sånglektioner i modern stil/mikrofonförstärkt eller i klassisk stil med betoning på tonbildning och repertoarkännedom. Eleverna får lära sig olika stilar inom sin inriktning. De får lära sig grundläggande sångteknik, andning, mikrofonteknik, kroppshållning och att kompa sig själv. Möjligheter till mindre ensembler finns, vilket i så fall sker projektvis.

FIOL

Vi undervisar i fiol och altfiol för olika åldrar. Vår undervisning är alltid anpassad efter varje elevs förutsättningar och nivå.

Nordenfeltska Musikskolan har ingen egen utlåningsverksamhet av instrument.

TVÄRFLÖJT

Hos oss kan du få individuella tvärflöjtslektioner i nivå från nybörjare till avancerad. I åldrarna 6 till vuxen.

Nordenfeltska Musikskolan har ingen egen utlåningsverksamhet av instrument.


Trumpet

Funderar du på att börja spela trumpet men är osäker på hur du ska komma igång? Eller har du redan spelat trumpet ett tag, men stöter på utmaningar med grundläggande tekniker som tonbildning, tungteknik och embouchure-styrka? Våra lektioner anpassas efter din nivå och musiksmak och på Nordenfeltska får du lära dig spela både efter noter och efter gehör. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat trumpet ett tag kommer vi att skapa en individuell inlärningsupplevelse som passar just dig.

Saxofon

Visste du att saxofonen uppfanns av Adolphe Sax år 1846? När den spelas, skapar saxofonen ett känsla som ofta liknas vid mänsklig sång, som om någon verkligen sjunger. Instrumentets förmåga att spela både mjuka och råa toner på ett vokaliskt sätt gör att ljudet kan smälta in i nästan vilken musikstil som helst. Och det är just därför som saxofonen används inom så många olika musikgenrer i så stor utsträckning. Lektioner för nybörjare till avancerade elever.

Cello

Cello för nybörjare eller avancerade elever. Som nybörjare kommer du att få bekanta dig med de grundläggande aspekterna av instrumentet. På gehör eller med notläsning utforskas enklare musikstycken. Du kommer att ha möjlighet att spela lätta melodier tillsammans med vår erfarna lärare.

Är du en mer avancerad elev kommer vi att bygga vidare på de kunskaper du redan har inom cellospel. Du kommer att få möjlighet att fortsätta att förfina din teknik på cello samtidigt som vi utforskar aspekter som samspel, musikalitet och scenframträdande på djupare nivå.

Oavsett om du är nybörjare eller avancerad kommer kursen att anpassas efter dina individuella förutsättningar och önskemål för att maximera din musikaliska utveckling.

Klassisk Sång

Ta chansen att utforska din sångförmåga med våra erfarna lärare!

Vi erbjuder lektioner som passar både nybörjare och mer avancerade sångare, antingen individuellt eller i mindre grupper.

På Nordenfeltska Musikskolan planerar du tillsammans med läraren utformningen av dina egna lektioner. Du och din lärare kommer att arbeta med att utveckla din konstnärlighet och förbättra din teknik. Vi ser fram emot att hjälpa dig upptäcka och utveckla din sångtalang!